sâmbătă, 17 septembrie 2011

Un ziar pentru iernuţeni! De ce, nu?

Doar în judeţul Mureş, în metropola târgumureşeană, se află sediile a câtorva ziare şi a tot atâtea posturi de televiziune şi de radio. Şi toate astea servesc la informarea cât mai diversă şi mai subiectivă sau obiectivă a mureşeanului.
Şi totuşi… Cu ce îl încălzeşte pe iernuţeanul din Deag sau Oarba de Mureş, că în acest judeţ sunt atâtea ziare şi televiziuni, dacă tot nu are de unde afla ce anume au discutat consilierii locali iernuţeni, la ultima lor şedinţă de consiliu? Dacă nu are de unde afla, dacă mai beneficiază de ajutorul pentru căldură, căci vine curând iarna? Sau dacă mai are dreptul la ajutoare sociale şi dacă APIA îi mai oferă subvenţii pentru culturi, sau nu?
Un ziar local înlătură zvonurile sau le certifică. La fel cum certifică şi bârfa. Şi cum aproape niciodată, nu va ieşi fum fără foc,  fără existenţa unui ziar local, iernuţeanul din Deag sau Oarba de Mureş va fi mereu asaltat de zvonistică. O fi ea reală sau nu, iernuţeanul nu va afla însă prea curând.
Ziarul de faţă va încerca totuşi, să-i ofere iernuţeanului o ştire reală. O ştire preţioasă. O informaţie certă. Va încerca chiar să facă parte din viaţa sa, cotidiană. Chiar dacă se va întâmpla ceva în comunitate, dacă informaţia nu va apare şi în aceste pagini, ea să nu fie credibilă. Şi credeţi-mă, aşa va fi!
Îi urez iernuţeanului ca de acum înainte, să aibă parte, pe criza asta, măcar de o viaţă mult mai bogată în informaţii, alături de noi, redacţia acestui ziar. Îi promit chiar că citindu-ne, nu va fi dezamăgit!
Magda M.M

Niciun comentariu: