marți, 18 octombrie 2011

Şi... au dănţuit şi pensionarii iernuţeni!

Se ştie că sărbătorirea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, a devenit o tradiţie pentru organizaţiile de pensionari din ţara noastră.
Doamna Costea Maria este preşedinta Sindicatului Pensionarilor din Iernut, iar pentru distinsa doamnă, sindicatul este o a doua familie căruia i-a dedicat peste 5 ani din viaţa sa.
La începutul lunii septembrie, în atmosfera de sărbătoare a unui local din central Iernutului, a avut loc o masă festivă, dedicată sărbătoririi pensionarilor iernuţeni, la care a participat  şi prefectul judeţului, Marius Paşcan, originar de prin aceste locuri.
Ca în fiecare an, Sindicatul Pensionarilor a fost sprijinit de către familia consilierului local, Dîmbean Remus, care, prin bunătatea lor şi cu sprijinul şi altor patroni din Iernut, au reuşit să facă posibilă această masă festivă.
Pensionarii s-au simtit minunat şi au avut o masă pe cinste, urmată şi de un desert. În tot acest timp, s-au distrat de minune încercând sa uite de vârsta pe care o au, părând nişte adolescenţi plini de viaţă. S-a organizat şi o tombolă, unde fiecare pensionar a avut de câştigat lucruri confecţionate de ei, precum şosetele de lâna, feţe de masă, baticuri, şorţuri de bucătărie, etc.
Doamna Moldovan Domnica s-a deghizat în ţigancă şi cu dansurile ei ţigăneşti, ia ridicat la dans pe majoritatea pensionarilor. Ba, ia ghicit şi viitorul în alegeri domnului Dîmbean Remus, dar spre dezamăgirea celor prezenţi, nu ia dezvăluit şi ce anume  a văzut în palma consilierului.
La final, pensionarii au fost foarte încântaţi şi mulţumiţi, părăsind cu regret restaurantul şi spunând, oftând; “de-ar fi aşa, măcar o dată pe lună!”
De menţionat ar mai fi că Sindicatul Pensonarilor din Iernut, organizează în fiecare an, pentru membrii săi din Iernut (433 de membrii) şi din satele aparţinătoare (Deag, 10 membri, Lechinţa, 12 membrii, Cipău, 22 membri, Şeulia de Mureş, 4 membri, Sfântu Gheorghe, 2 membri şi Sălcud, 1 membru) acţiuni de ajutorare materială a celor mai nevoiaşi dintre membrii pensionari aflaţi în evidenţa sindicatului, excursii la monumente istorice şi alte activităţi culturale recreative, în cluburi şi altele.
Dorin Precup

Niciun comentariu: