sâmbătă, 17 septembrie 2011

Averile aleşilor locali, iernuţeni!


Unde nu-i presă,
fiecare face după cum vor muşchii lui!

Acest articol e doar pentru „încălzire” şi ne-a venit „ca mănuşă” tocmai ca să vă demonstrăm că aşa se întâmplă de obicei; acolo unde nu există nici un picior de ziarist, aleşii locali îşi fac de cap, după voia lor!
Ne-am hotărât rapid să ne uităm fugitiv pe declaraţiile de avere a aleşilor locali iernuţeni, declaraţii făcute publice şi pe site-ul primăriei din Iernut. Nu de alta dar, să ne facem şi noi o idee, cu cine avem de a face. Cine are atâţia bani că nu-l mai interesează să fure, cine nu are dar nici nu îl interesează furatul şi cine e totuşi pus, pe căpătuială! 
În linii mari, ne-am edificat! Ba, ne-am şi distrat la un moment dat, dar ajungem şi la acel moment. Cert e că aleşii locali ai Iernutului, în frunte cu primarul Ioan Nicoară, sunt în genere, oameni căpătuiţi. Unii mai mult ca alţii, alţii mai puţin decât ne-am fi aşteptat.
Hm! Cu cine să începem? Păi... ar trebuie să începem cu cel mai bogat ales local din Iernut, în persoana doctorului Dan Simion, consilier local şi care, din câte am aflat, este viitorul candidat ce va fi desemnat de PDL, pentru scaunul de primar, în alegerile de anul viitor. Candidat al PDL-ului şi contracandidat al primarului actual, Ioan Nicoară, dacă acesta va mai dori să-şi scrie în cartea de muncă...”primar pe viaţă!”
Doctorul Dan Simion are vreo 4 terenuri şi 4 case, atât în Iernut cât şi în Târgu Mureş, vreo 2 autoturisme de lux, iar prin conturi are peste 200.000 euro! A... şi o bagatelă de datorie bancară, de vreo 12.000 euro, scadentă anul viitor. Să mai spună careva că medicii o duc rău în ţărişoara asta şi pleacă din ţară, din cauza sărăciei. Aiurea! Cine pleacă din ţară, pleacă doar ca să-i facă în ciudă lu’ Băsescu!
La capitolul avere, doctorul Dan Simion îi bate pe toţi consilierii locali la un loc, cu tot cu primaru' din frunce!
Spuneam mai sus, că citind declaraţiile de avere ale  aleşilor locali, la un moment dat ne-a pufnit râsul, pe toţi cei din redactie care, alături de mine, citeau respectivele înscrisuri. Cum să nu izbucnim în râs, când unul dintre consilieri, în speţă Săuca Cătălin, a scris, negru pe alb, la capitolele... alte bunuri, bijuterii, conturi în bănci, etc, nici mai mult, nici mai puţin decât...”NU ESTE CAZUL!”
Chiar aşa o fi, domnu' consilier? Oare soţia dvs e de acord cu hotărârea dvs, de nezdruncinat? Chiar nu vă doriţi... ”să fi fost cazul” şi să umpleţi spaţiile alea goale?
Un alt consilier local şi totodată preşedinte al UDMR-ului iernuţean, dl Nadrag Elemer ne-a sărit imediat în ochi, pentru că are un credit bancar, în valoare de 38.500 euro, luat de la BCR şi care are ca dată scadentă, anul... 2032! Cu un asemenea  împrumut matusalemic, ca durată, nu prea ne-am întâlnit ochii, în ultima vreme, astfel că întrebăm şi noi... A fost un credit luat pe viaţă, plătibil la pensie sau plătibil de către strănepoţii preşedintelui udemerist? Zău aşa...
Ce ne-a mai sărit imediat în ochi? O mare ILEGALITATE, care îi poate aduce consilierul în cauză, un ditamai dosarul penal, pe cap! Da... şi nu aruncăm cu vorbe.
E vorba de consilierul local Pantea Constantin, care pur şi simplu, nu are făcută publică nici o fărâmă din avere! Să nu ne spună că a uitat, că nu îl crede nimeni! Sau... nu o avea? Nu contează, căci oricum trebuia să completeze hârtiile. Sau de vină o fi conducerea primăriei Iernut, care a uitat să-l treacă pe site şi să-i facă publică averea şi interesele?
Indiferent cum o fi, deocamdată, noi doar am semnalat această ilegalitate şi îi lăsăm timp consilierului Pantea, să-şi facă publică averea. Să nu fie cu supărare, dar după un timp „reason”, vom anunţa autorităţile de la Bucureşti, respectiv, pe ANI... (care nu e deloc, „tanti Ani....şoara!) şi care ştiu sigur ce au de făcut în aceste cazuri! „Am zis”, vorba toboşarului cetăţii din Sighişoara!
Ce ne-a mai atras atenţia, frunzărind listele cu averile aleşilor locali iernuţeni? Păi... tocmai primarul Ioan Nicoară, care... nu-şi deconspiră defel, veniturile! Repet; atât banii din conturile bancare cât şi alte eventuale venituri, sunt trecute sub tăcere, în dreptul lor fiind scris cu majuscule, cuvântul  CONFIDENŢIAL! E ilegal, domnule primar, chiar dacă e vorba de dvs sau de soţia dvs, care lucrează într-o bancă! Atâta vreme cât  în aceste hârtii, scrie negru pe alb că trebuie trecute public  veniturile dvs, ale soţiei dvs şi ale tuturor celor din familia dvs, era cazul să nu vă jucaţi cu LEGEA! Mai ales că sunteţi  primarul urbei. Sau... vă conduce soţia? Doar am văzut că ea e trecută ca „the boss”, în dreptul conturilor şi a acţiunilor de la ALRO Slatina?!
Cum nu sunteţi singur în această situaţie, căci mai sunt aleşi locali care nu şi-au declarat veniturile, vă promitem că vă lăsăm suficent timp la dispoziţie, dvs şi lor, ca să puteţi remediaţi situaţia. Bineânţeles, explicaţii soţiei dvs că altfel, riscaţi să ajungeţi în faţa lui... ANI! Care, repet... nu e deloc o mironosiţă de domnişoară! Fără supărare...
Şi cred că voi pune punct aici acestui scurt articol, de introducere în atmosfera Iernutului, aruncându-mi o ultimă privire asupra... viceprimăriţei Simona Turcu. De ce tocmai asupra domniei sale? Pentru simplul fapt că din declaraţia viceprimăriţei, reiese limpede că ea e capul familiei, căci câştigă mai bine decât soţul ei. Şi avem o singură întrebare; cine din familie conduce maşina cea mai nouă, ea sau soţul? No comment!
Mai jos vă prezint, pe scurt, lista aleşilor locali iernuţeni şi cuprinsul declaraţiilor lor, de avere şi interese. Iar în cazul în care iernuţenii consideră că cele relatate de către aleşii lor, nu prea bate cu realitatea, să ne anunţe şi pe noi, ca să verificăm.
Asta, în cazul în care averile declarate sunt cu mult mai mari decât cele trecute pe hârtie, de către respectivii aleşi locali iernuţeni. Ne reântâlnim ediţia viitoare!
Dragoş Mureşan

................................................................................
Consilier Andreica Gheorghe - PNL
- 2 terenuri,
- 1 apartament, 
- 1 casa locuit,  
- 1 autoturism Dacia, 
- venituri din indemnizaţia de consilier, plus leafa de profesor. Soţia  pensionară,
- fără datorii,
- fără conturi bancare, bijuterii sau alte venituri.

Consilier Bircea Rareş-Mihăilă - preşedinte PSD 
- 1 apartament, 
- 2 autoturisme MERCEDES, 
- datorii la bancă de 20.000 euro, 
- venituri din consultanţă şi indemnizaţia de consilier plus salariul soţiei, 

Consilier Dâmbean Remus Romul - PDL 
- 2 terenuri, 
- 1 apartament,
- 1 casa de locuit, 
- 1 spaţiu commercial,
- 1 autoturism Skoda Octavia,
- depozit bancar în valoare de 10.000 lei,
- venituri din firmă, NEDECLARATE, împreună cu soţia, 

Consilier Gurghian Aurel - PNL
- 1 teren,
- 1 casă de locuit,
-  datorii bancare în valoare de 20.000 lei,
-  venituri din agricultură în valoare de 10.000 lei/an, plus indemnizaţia de consilier şi salariul soţiei, care e bibliotecară.

Consilier Lungu Sorin Felician - PNG
- 3 terenuri,
- 1 casă de locuit,
- 1 spaţiu commercial,
- 2 autoturisme VW, 
- venituri din firmă, cca 7200 lei/an, indemnizaţia de consilier plus salariul soţiei. 

Consilier Mărginean Alexandru – PDL 
-3 terenuri
-1 apartament
-1 casă de locuit,
-1 autoturism VW,
- depozit bancar în valoare de 32.000 lei
- venituri ca inginer, plus pensia soţiei şi indemnizaţia de consilier,
- acţionar la BCR, 

Consilier Nadrag Elemer – preşedinte UDMR 
-1 teren,
-1 casă de locuit,
- datorii bancare în valoare de 38.500 euro, credit luat în anul 2007, scadent în anul 2032!
- venituri proprii NEDECLARATE, 

Consilier Pantea Constantin - PNL
-NU ARE DEPUSĂ DECLARAŢIA DE AVERE!!...

Consilier Păun Ovidiu - PNL
-1 apartament,
-1 autoturism OLTCIT,
- datorii bancare în valoare de 15 000 euro,
- venituri din salar, plus indemnizaţia de consilier şi salariul soţiei.

Consilier Sand Daniel Cristian - PNG
-1 casă de locuit,
- 2 autoturisme, Dacia şi Renault, 
- venituri din salar, indemnizaţia de consilier şi salariul soţiei.

Consilier Săuca Catălin - PSD
-1 teren,
-1 apartament,
-2 autoturisme, Dacia si Chevrolet,
-datorii bancare în valoare de 27.000 lei,
-venituri din arendarea unor terenuri, salar, indemnizaţia de consilier şi salariul soţiei, 

Consilier Simion Dan Dumitru – preşedinte PDL 
-4 terenuri,
- 4 case de locuit, 
- 2 autoturisme, Fiat şi Mercedes,
- 2 depozite bancare în valoare de 20.000 euro şi respectiv 800.000 lei, 
- datorii bancare în valoare de 12.000 euro,
- venituri din profesie, administrare cabinet medical, policlinică, etc…. cabinetul propriu, peste 80.000 lei/an, plus veniturile soţiei, tot medic. 

Consilier Şanta Vasile - PNL
-2 terenuri,
-1 apartament,
-1 casă de locuit,
-1 spaţiu commercial,
-1 autoturism, 2 tractoare şi 2 remorci,
- venituri din arenda a doua terenuri plus activităţile agricole, cca  100.000 lei/an, plus indemnizaţia de consilier.

Consilier Titiu Victor - PNL
-3 terenuri,
-1 casă de locuit,
-1 apartament,
- venituri ca salariat, indemnizaţia de consilier şi salariul soţiei, 

Turcu Simona-Elena – viceprimar/preşedinte PNG  
-1 apartament,
-2 autoturisme,
- venituri din salar, plus salariul soţului,

Primarul Ioan Nicoara - PNL
- 1 teren,
- 3 apartamente,
- 2 autoturisme VW şi ARO, 
- depozite bancare şi fond investiţii... CONFIDENŢIALE!
- acţionar ERSTE BCR BANK iar sotia sa deţine acţiuni la ALRO Slatina,
- datorii la Apele Române, în valoare de 10.000 lei,
- alte venituri; salariul de primar, plus salariul soţiei care sunt…   CONFIDENŢIALE!

    

2 comentarii:

Anonim spunea...

buna treaba cu articolul.are si pantea avere doar e bandit ca si ceilalti liberali. iar nicoara nu vrea sa se stie ce avere are pentru ca si el a primit comision pentru ilegalitatile comise ca sa il ajute pe dobre sa isi bage bani in buzunar primiti gratis de la primarie. ilegal. ascultati ce va spun si cercetati.

Anonim spunea...

mai aveti multe de descoperit. 1.ati vazut cum arata parcul de joaca pentru copii din spate de la sala de sport? nu cred ca stiti acolo sunt investiti mii si mii de EURO dar nu stiu pe ce 2.ati vazut gradinita din cartierul EMINESCU inceputa constructia de 15 ani si cum arata 3.ati vazut ANL-urile pe ce pile s-au inpartit? un sfert atau goale si nu se inpart de ce? multi nu au unde sa stea au cerut ANL si nu li sa dat DE CE? pentru ca sunt goale DE CE NU SE INPART? 4.ati vazut blocul ANL1 cum arata ?a bagat o familie de tigani iar locatari din cauza lor traiesc intro mizerie de nedescris si plin de gongi DAR DOMNUL PRIMAR NU FACE NIMICA PACAT ,PACAT, PACAT,si multe altele DAR EI ISI FAC AVERE PE SPINAREA NOASTRA A TUTUROR VA MULTUMESC.