marți, 18 octombrie 2011

Politica, bat-o vina!

Nu m-a atras foarte mult politica, dar când am avut ocazia, am studiat-o atentă, precum studiam în facultă.
Prin urmare, ajungi repede să realizezi că nu-ţi trebuie prea multă inteligenţă ca să înţelegi regulile de bază după care se călăuzeşte politica, pentru că aceste reguli, nu există. Punct. Există doar ambiţii personale, există relaţii interumane, există interese de grup sau personale şi atât. A… şi foarte multe promisiuni, ce vor rămâne veşnic neacoperite.
Dacă dai deoparte perdeaua de fum cu care încearcă să te învăluie un politician, atunci realizezi imediat că nu mai există nimic altceva decât dorinţa unui om, de a ajunge undeva. De a ajunge EL undeva, nu neapărat şi de a face EL ceva pentru TINE.
În Iernut, politica e pe cât de simplă, pe atât de sinuoasă. Sunt doar câteva tabere. Unele mai vechi, altele mai noi. Doar oamenii sunt mereu, cam aceiaşi. Iar aşteptări avem doar de la oameni.
Nu mă voi hazarda deloc să întrezăresc acum, un viitor primar al Iernutului. E vremelnic şi totodată, tardiv. Ce ştiu cu siguranţă e doar faptul că dacă noi ne vom face bine treaba, în final, vom descoperi şi persoana menită să conducă destinele acestui oraş şi cu siguranţă, ne vom bate pentru cel ales. Asta, în numele iernuţenilor.
Pe curând.
Magda M.M.

Un comentariu:

Anonim spunea...

ceea ce mi se pare ciudat, e ca in toate cele 3 editii ale ziarului, in urma analizei spectrului politic iernutean, nu am auzit o vorba rea despre UDMR si PSD, ci doar de cilalti.
ca si cum reprzentantii PSD si UDMR din iernut, sunt curati ca lacrima.
asta mi se pare ciudat si ma duce cu gandul si spre alte speculatii